Vind de perfecte sleep bij jouw trouwjurk | Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
Vind de perfecte sleep bij jouw trouwjurk

Vind de perfecte sleep bij jouw trouwjurk

18-07-2024

Wel of geen sleep, het is altijd een keuze die gemaakt moet worden.Om de achterkant van je trouwjurk net zo te laten sprankelen als de voorkant is een sleep de perfecte toevoeging. De sleep komt in alle soorten en maten, bijvoorbeeld een korte sleep zoals de Brush of Court sleep, of juist een lange sleep zoals de Chapel, Kathedraal of Royal sleep. Daarnaast kun je ook spelen met verschillende stoffen en versieringen zoals satijn of kralen om jouw trouwjurk helemaal te personaliseren.

De perfecte lengte voor jouw sleep

Het vinden van de perfecte lengte voor jouw sleep is een kwestie van smaak maar ook gebonden aan de sfeer en locatie van je bruiloft. Een erg lange sleep is wellicht niet zo handig voor een intieme trouwlocatie.

Brush

De Brush is de kortste variant van een sleep. Hij sleept een klein beetje over de grond en zorgt vooral voor wat extra volume in de rok. Perfect voor een bruid die graag een elegante trouwjurk zoekt. 

Court

De Court sleep is een tikje langer dan de Brush sleep, hij komt tussen de 30 - 60 cm achter de trouwjurk uit. Perfect voor een extra stukje glamour in je trouwjurk. Door de lengte is hij ook erg comfortabel om mee te dansen tijdens je prachtige bruiloft. 

Chapel

Ga je liever voor een dramatische look? Dan is de Chapel sleep iets voor jou! Deze sleep komt een tot twee meter achter je uit. Deze sleep is perfect voor een dramatische look in een intiemer setting. 

Kathedraal

De Kathedraal sleep wordt traditioneel gedragen bij kerkelijke huwelijken, vandaar de naam. Deze sleep is klassiek met een lengte van drie meter. Ben je een fashionista? Dan past deze sleep bij jou!

Royal

De Royal sleep verklapt zijn lengte al in de naam, een extra lange koninklijke extravagante sleep. Om met deze sleep te kunnen lopen en bewegen heb je wel een paar extra handjes nodig, bijvoorbeeld van je bruidsmeisjes.

 

Materialen en versieringen van een sleep

Naast de verschillende lengtes in slepen, bestaan er ook veel verschillende materialen en versieringen voor een sleep waardoor je er een kunt kiezen die perfect bij jou past.

Satijn

Satijn geeft een luxe en rijke uitstraling. De stof is glanzend en glad wat een klassieke uitstraling geeft. In een sleep valt satijn zwaarder en vloeiend, erg mooi dus voor een langere sleep.

Tule

Tule is een lichte en fijne stof, vaak zie je deze stof terug in luchtige slepen. Perfect voor een zomerbruiloft. 

Kant

Kant wordt beide gebruikt als stof en voor versieringen. Je kunt bijvoorbeeld kantappliqués gebruiken, dit zijn stukken kant die op de sleep worden geplaatst. Daarnaast bestaan er ook fijne borduursels die een mooi persoonlijk tintje kunnen geven.

 

Het kiezen van de perfecte sleep voor je trouwjurk is een belangrijke beslissing die je jurk een extra sprankelend en persoonlijk tintje geeft. Door goed na te denken over de lengte, materialen en details van de sleep, zorg je ervoor dat jouw trouwjurk zowel voor als achter perfect is en helemaal aansluit bij jouw wensen en de sfeer van jullie bijzondere dag. Naast de genoemde stijlen, stoffen en versieringen bestaan er nog veel meer keuzes. Je zult vast en zeker de juiste sleep vinden die bij jou en jouw bruiloft past. 

 

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.