6 tips om stukjes vintage te verwerken in je trouwjurk | Trouwen blog | Bruidsmode - Trouwjurken - Ann & John Bruidsmode Group
6 tips om stukjes vintage te verwerken in je trouwjurk

6 tips om stukjes vintage te verwerken in je trouwjurk

14-06-2024

Kun je niet kiezen tussen een moderne gewaagde jurk of een vintage trouwjurk? Kies dan voor een combinatie! Door vintage en eigentijds te combineren creëer je een unieke en tijdloze trouwjurk die helemaal past bij je persoonlijkheid!

 

Wij hebben 6 tips voor je verzameld om ouderwetse charme in je moderne trouwjurk te verwerken.

1 Kies vintage-geïnspireerde stoffen

Een goede stof is de basis voor het combineren van vintage en modern. Gebruik materialen als kant, zijde en tule die vroeger populair waren, maar de laatste tijd weer in opkomst zijn. Een vleugje Chantilly Kant of zijde satijn kan een ouderwetse charme aan je jurk toevoegen en zorgen voor een delicaat en romantisch gevoel. Kant kan worden gebruikt als versiering op de mouwen, halslijn of zoom, of in de hele jurk.

2 Kies voor een vintage silhouette

Jurken met een A-lijn, theelengte rokken en een getailleerd lijfje met een volle rok doen denken aan vintage mode. Deze tijdloze vormen kunnen een verscheidenheid aan lichaamstypes flatteren terwijl ze ruimte laten voor moderne wendingen, zoals een niet-traditionele kleur, versieringen of speciale sieraden. 

3 Gebruik erfstuk accessoires in je look

Gebruik erfstuk accessoires zoals een vintage sluier, broche of sieraden van familieleden. Deze items voegen niet alleen een historische betekenis toe, maar maken je look ook persoonlijk en verbinden je met het verleden van je familie. Een perfecte minimalistische vintage touch.

4 Verwerk vintage buttons en sluitingen in je trouwjurk

Verruil moderne ritsen voor vintage knopen of sluitingen. Parelknopen, strass-sluitingen of met stof bedekte knopen kunnen een uniek en authentiek vintage gevoel geven aan de sluiting van je jurk en zorgen voor opvallende details.

5 Versier je trouwjurk met vintage versieringen

Versieringen zoals kralen, borduurwerk en applicaties kunnen een klassiek tintje geven aan een moderne trouwjurk zonder te overdrijven. Zoek inspiratie in oude Hollywood-ontwerpen en verwerk soortgelijke patronen en details om je trouwjurk een klassieke, sierlijke uitstraling te geven.

6 Ga voor een tijdloze kleurenpalet

Vintage bruidsjurken hebben vaak zachte, gedempte kleuren in plaats van helder wit. Overweeg tinten als ivoor, champagne of blush om je jurk een vintage-geïnspireerde look te geven die uiterst elegant aanvoelt.

 

Het combineren van moderne en vintage elementen in je trouwjurk biedt een prachtige manier om een unieke en tijdloze look te creëren die zowel jouw persoonlijke stijl als de charme van het verleden weerspiegelt. Met deze zes tips kun je de perfecte balans vinden tussen oud en nieuw, en zo een onvergetelijke trouwjurk ontwerpen die helemaal bij jou past.

klantenvertellen9.3
klantenvertellen
9.3 10 1 uit 798 beoordelingen
x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.